Ontmoetingskerk
Ben Websterstraat 2
3069 XJ Rotterdam
Google Maps
Dagelijks Woord

-- DagelijksWoord.nl

Klik hier voor de site Jongomzeven

Jong om zeven

Algemeen
De protestantste wijkgemeentes van Ommoord en Zevenkamp trekken steeds meer samen op, zeker wat de activiteiten voor jeugd en jongeren betreft. Die activiteiten worden gecoördineerd door de Projectgroep 40- bestaande uit: Marion Buitendijk, Esther van Zaan en Egbert Engelfriet, en wordt begeleid door ds. Fulco Timmers. In dit gedeelte van het boekje lees je meer over welke activiteiten er zijn voor kinderen, jongeren en (jong)volwassenen.

Website, nieuwsbrief en updates
De meest actuele informatie vind je op de website www.jongomzeven.nl. Wil je op de hoogte blijven van de jeugd-activiteiten, stuur dan een mail aan fjtimmers@openhofommoord.nl. Vermeld ook je mobiele nummer als we je via Whatsapp op de hoogte mogen houden van jeugd-activiteiten. We hopen je bij één (of meer) van onderstaande activiteiten te mogen begroeten!

#Durftevragen
Je leeftijdsaanduidingen bij de activiteiten zijn een indicatie. Twijfel je of een activiteit geschikt is voor jou of je kind omdat het lijkt dat jij/hij/zij net te oud of te jong is: vraag het na bij ds. Fulco Timmers. Overleg is altijd mogelijk! Natuurlijk ook als er vragen of opmerkingen zijn bij bepaalde activiteiten kun je hem, of één van de andere leden van de Projectgroep 40- aanspreken. We horen graag van je!

Vieren
In het gedeelte “VIEREN” staan ook een aantal activiteiten die in het bijzonder geschikt zijn voor jonge mensen. Het gaat om: – Crèche, oppas en Kinder(neven)dienst. – Tienernevendienst. – Kliederkerk. – Dienst-in-Vieren. – Kerk-School diensten. Meer informatie over die activiteiten vind je in het gedeelte “VIEREN”.

Avondmaalcatechese
Alle leeftijden zijn in de Ontmoetingskerk en Open Hof welkom aan het Avondmaal. Zit je op de basisschool, dan is het fijn om op een eigen manier te ontdekken wat we eigenlijk vieren met het Avondmaal. Dit doen we door op een zaterdag het brood te maken voor de Avondmaalsviering op zondag. Rondom het bakken ontdekken we met spellen en opdrachten waar het Avondmaal over gaat. Alle kinderen van groep 3 t/m 8 zijn welkom. Bij het programma splitsen we de groep in tweeën, zodat kinderen van groep 3-5 en van 6-8 een programma volgen dat goed past bij hun leeftijd. follow site Voor: kinderen van groep 3 t/m 8
Waar: Ontmoetingskerk
Wanneer: zie Jaarkalender en www.jongomzeven.nl
Contact: ds. Fulco Timmers, ds. Jils Amesz

Schoenmaatjes gezocht!
Ook dit seizoen doen de Ontmoetingskerk en de Open Hof weer mee aan de actie ‘Schoenmaatjes’ van Edukans. U als gemeentelid (jong of oud) mag een schoenendoos vullen met praktische en leuke spullen voor kinderen in ontwikkelingslanden. De schoenendozen gaan naar kinderen op scholen, in weeshuizen, vluchtelingenkampen en opvangcentra voor straatkinderen. Een schoenendoos krijgen is voor hen onvergetelijk! Er zal ook weer een knutselmiddag gehouden worden in de Open Hof, om de schoenendozen te versieren en ze om te toveren tot prachtige cadeauverpakkingen. Actie Schoenmaatjes loopt van begin september tot en met half december. Via de jaarkalender, kerkbladen en het weekbulletin houden we u op de hoogte van het hoe en wanneer.
follow Contact: Marjanne Deijl, Marja Weevers en Annerieke Heuvelman 

follow link Ontmoetingskerk Bijbel-en Schilderles – een buitenschoolse activiteit
In het schooljaar 2017-2018 zijn er weer teken- en schilderlessen bij een Bijbelverhaal voor kinderen van de Ds. J.J. Buskesschool. De school en de Ontmoetingskerk werken samen in het project ‘Een Bijbelverhaal en een schilderles’. Bij dit project maken kinderen kennis met Bijbelverhalen en werken ze met diverse teken- en schildertechnieken, zoals aquarelleren, schilderen met acrylverf en tekenen met houtskool. De lessen worden gegeven door ds. Jils Amesz, predikant van de Ontmoetingskerk, en kunstenares Marieke de Koning. De lessen zijn op maandagmiddag van 14.30 uur tot 15.30 uur in de hal van de Ontmoetingskerk, gelegen – naast het hoofdgebouw van de Ds. J.J. Buskesschool, Ben Websterstraat 1. De laatste les is er een feestelijke afsluiting voor de ouders. Voor: leerlingen van de Ds. J.J. Buskesschool
Waar: Ontmoetingskerk
Wanneer: nog te bepalen maandagmiddagen, 14.30-15.30 uur
Contact: ds. J. Amesz / Marieke de Koning

The Passion
“The Passion” is het spraakmakend verbeelden van de laatste uren van het leven van Jezus. Bekende artiesten vertolken op verschillende plekken in een stad in Nederland – aan de hand van een hedendaags Nederlandstalig repertoire – het eeuwenoude lijdensverhaal. We bekijken dit indrukwekkende verhaal op een groot  in Open Hof op Witte Donderdag (de donderdag voor Pasen). Het is heel bijzonder om deze uitzending live met elkaar te beleven. Kom allemaal kijken, je bent welkom!
Voor: iedereen
Waar: Open Hof
Wanneer: 18 april 2019, 20.30-22.00 uur
Contact: Gonny Boot

Cursus Waardenvol Opvoeden
Welke waarden zijn voor jou belangrijk, en welke waarden wil je graag aan je (klein)kinderen doorgeven? Hoe pak jij dat aan? Daarover gaan we in gesprek, aan de hand van afwisselende werkvormen, voorbereid door Anneke van Wijngaarden en Fulco Timmers. De avonden zijn bedoeld voor ouders met kinderen van 0-15 jaar, en voor grootouders met kleinkinderen in dezelfde leeftijd. Het programma kent gezamenlijke onderdelen en onderdelen waarbij er met aparte groepen per leeftijd gewerkt wordt. Wat onderwerpen betreft kun je denken aan: uitwisseling van eigen vragen en ervaringen, welke bijbelverhalen deel je met elkaar, hoe kun je bidden, hoe geef je in het dagelijks leven vorm aan je geloof? De dagelijkse praktijk staat steeds centraal! Voor: (groot)ouders met (klein)kinderen van 0 – 15 jaar
Waar: Ontmoetingskerk
Wanneer: zie Jaarkalender en www.jongomzeven.nl
Contact: Anneke van Wijngaarden 

Kokende Keuken
Iedere drie weken komen we met jongeren van 12-15 jaar bij elkaar. Samen koken we een “voedzame” maaltijd en na het eten ontdekken we wat het geloof inhoudt en voor ons betekent. Dat is én gezellig én boeiend én leuk. Je bent van harte welkom om mee te doen!

Voor: jongeren van 12-15 jaar
Waar: Open Hof
Wanneer: zie Jaarkalender en www.jongomzeven.nl
Contact: ds. Fulco Timmers en ds. Jils Amesz

Kliederkerk
Kliederkerk: een bijzondere plek voor kinderen van 0-12 jaar en (groot)ouders. Kliederkerk is vrij: kinderen kruipen of lopen rond, knutselen en kliederen. Tegelijk biedt het inhoud. Een goed verhaal. Muziek. Knutselen. Proefjes. Tij-dens een kliederkerkdienst staan de kinderen centraal. We zingen bekende kinderliedjes en luisteren naar een verhaal uit de kinderbijbel. Daarna beleven kinderen het verhaal door er bijvoorbeeld over te schilderen en te knutselen. Ouders, opa’s, oma’s en andere belangstellenden mogen mee knutselen, of drinken met elkaar koffie of thee. Tijdens de kliederdienst wordt vaak met elkaar gegeten. Een feestje!

Voor: kinderen van 0-12 jaar en hun (groot)ouders
Waar: afwisselend Open Hof / Ontmoetingskerk
Wanneer:zie de Jaarkalender en www.jongomzeven.nl
Contact: Marieke de Koning (Ontmoetingskerk), Amalia Barendrecht (Open Hof)

Sirkelslag YOUNG
Het spectaculaire spel Sirkelslag YOUNG is een spel dat door heel Nederland tegelijk wordt gespeeld. Sirkelslag YOUNG spelen wij samen tegen duizenden andere jongeren in Nederland. Online staan wij in verbinding met elkaar. Sirkelslag komt aan op creati-viteit, samenwerking en doorzettingsvermogen. Vanuit een plek ergens in Nederland worden de vijf nu nog onbekende opdrachten uitgelegd.

Op de website www.sirkelslag.nl kun je diverse filmpjes bekijken over het spel. We hopen dat jullie je ook opgeven en zo de rest van Nederland zullen verslaan. Dit mag je niet missen, geef je dus op!

Voor: 12 t/m 16 jarigen
Wanneer: vrijdag 1 februari, 19:00 inloop – 19.30 start het spel
Waar: Open Hof
Contact: ds. Fulco Timmers

Geloofs ABC
Geloofs ABC is voor iedereen – van jong tot ouder – die meer wil weten over het christelijk geloof. Daarbij gaan we geen vraag uit de weg. Je kunt wel wat geloven, of niet geloven. Twijfel is niet iets om van te schrikken. Het hoort gewoon bij geloven en kan zelfs je geloof verder helpen. Vragen die aan de orde komen: Hoe lees je de Bijbel, als het geen CNN is? Wat zijn de wortels van het Christendom? Hoe zit het met geloof en wetenschap? Waarom staat God al die ellende toe? Wie is Jezus? Hoe zit het met de Opstanding? En hoe zit het met de heilige Geest?

Door het jaar heen zijn er steeds twee avonden gekoppeld aan één thema. De ene avond gaan we de diepte in met een Bijbelverhaal. De andere avond spitten we de daaraan verbonden vraag dieper uit. De keuze is daarbij aan jou: doe je beide avonden mee, of kies je voor de avond waar het Bijbelverhaal centraal staat, of juist de avond met de vraag.

Iedereen die wil kan zich makkelijk bij de groep aansluiten. Het maakt niet uit of je al een lange geloofsweg gegaan bent, of dat je aan het begin van die weg staat. Aarzel niet, en doe mee! Fulco Timmers en Jils Amesz leiden samen Geloofs ABC. Stuur hen een mailtje voor meer info en de data: jga919@xs4all.nl, fjtimmers@openhof-ommoord.nl. Je kunt ook eerst eens een avond komen, en dan kijken of het iets voor je is.

Wanneer: zie Jaarkalender en websites
Waar: Om-en-om Open Hof en Ontmoetingskerk
Contact: ds. Fulco Timmers en ds. Jils Amesz

Gespreksgroep Vandaag
In deze gespreksgroep hebben we het over actuele onderwerpen die we bekijken in het licht van ons geloof en de bijbel. Daarbij is er altijd ruimte voor verschillende interpretaties. We gebruiken o.a. spelvormen, film- en muziekfragmenten – dat maakt het verrassend en interactief. Ds. Fulco Timmers begeleidt deze groep. De groep bestaat op dit moment uit dertigers en veertigers, maar is niet aan één leeftijd verbonden – ben je jonger of ouder: je bent welkom! De groep komt ongeveer eens in de zes weken bij elkaar bij één van de deelnemers thuis.

Voor: iedereen
Waar: bij deelnemers thuis
Wanneer: zie de Jaarkalender en de websites
Contact: Dirma Verkuil