Ontmoetingskerk
Ben Websterstraat 2
3069 XJ Rotterdam
Google Maps
Dagelijks Woord

see -- DagelijksWoord.nl

KERST OP POSTZEGELS

follow site Op vrijdag 6 december wordt er in de Fonteinkerk weer een culturele koffieochtend gehouden

Een gezellige ochtend met koffie waarbij Anton Schipper bij ons te gast is die een presentatie komt houden over Kerstpostzegels.

Met Kerst worden via de post overal ter wereld groeten verstuurd. Veel landen geven daarom in december speciale postzegels uit waarop vaak het kerstverhaal op allerlei wijze is afgebeeld. Dat gebeurt al bijna honderd jaar. Intussen zijn er duizenden kerstzegels verschenen Wanneer is de eerste kerstzegel verschenen? Wie en waarom verzamelt men kerstzegels? Wat wordt er precies op de zegels afgebeeld?. Opvallend dat een land als Sri Lanka elk jaar met Kerst zegels met christelijke afbeeldingen uitgeeft. Waarom noemen we in Nederland die zegels ‘eindejaarszegels’?

Graag neem Anton Schipper u vanochtend mee in zijn presentatie om u te vertellen en vooral te laten zien hoe het kerstgebeuren in zoveel landen en op zoveel verschillende manieren kleurrijk is weer gegeven.

U bent van harte welkom!

Tijd:                            Vrijdag 6 december van 10 – 12 uur 

Plaats:                         Fonteinkerk, Terbregselaan 3, Rotterdam

Onderwerp:                      Kerst op postzegels

Komende Culturele Koffieochtenden:

3 januari                     Harry Pruijsten over de Laurenskerk

7 februari                   Een goeie bakker (over vdMeer & Schoep) door Aad Koster

6 maart                      Hans Ketel over Oud-Hilligersberg

Dit is een zelfstandige Stichting met eigen verantwoordelijkheid en financiering.
Wel is er 1 diaken bevestigd met de speciale opdracht ‘De Buurtbron’’ , die werkt voor zowel de Buurtbron als voor de diaconie.   Contactpersoon:  Tannie Teeuwen

De Buurtbron heeft ook een eigen website:  www.debuurtbron.nl

Op woensdagmorgen 13 november speelt Willem Blonk weer eens alleen op het Marktconcert in Open Hof. Hij speelt een gevarieerd programma met momenten van verstilling en van verrassing. De opening, een Sonatine voor piano van de Pools-joodse componist Weinberg (geb. 1919) bevat beide elementen. Vervolgens heerlijke koraalmuziek van Weckmann, een Sonate van Beethoven (op. 49 nr. 1), een Toccata (BWV 538) van Bach en een heerlijke uitsmijter. Die blijft echt een verrassing! Aanvang: 11.00 uur; entree vrij met collecte aan de uitgang. De plek: Hesseplaats 441, Ommoord.

We mogen samen weer aan de slag gaan.

In de eerste week van november reizen we naar Ljiplovka om met een groep mannen de uitdaging aan te gaan om het ambulancehuis weer nieuw leven in te blazen. De voorbereidingen zijn gestart.  

Ambulancehuis Ljiplovka
In het plaatsje net buiten Domachevo, genaamd Ljiplovka, staat een oud “ambulancehuis”, een buitenpost van het ziekenhuis, die vraagt om de nodige renovatie. Een deel kan nu niet gebruikt worden en is afgesloten waardoor behandelingen als het toedienen van injecties niet meer mag plaatsvinden. De hygiene van de ruimte is op dit moment als onvoldoende beoordeeld.

Bij het naar buiten lopen vroegen we waar het toilet was … en jawel, traditioneel “buiten”. Met een beetje creativiteit blijkt er een ruimte in het huis beschikbaar te zijn die om te bouwen is voor een toilet.

Aan de Gnooms om hier aan de slag te gaan en het huisje van een kleine update te voorzien, de kamer weer geschikt te maken voor medische behandelingen en van een buiten toilet een “luxe binnen” toilet te maken. De eerste werkzaamheden zijn inmiddels gestart, de deuren zijn in afgelopen periode al vervangen en het eerste leidingwerk is al klaargemaakt.

Met uw (financiële) steun willen we deze klus opnieuw met elkaar realiseren!

Een aankondiging om even over na te denken, in de winter willen Margo en Jils starten met een rouw-verwerkingsgroep in de kerk.

Als je partner je ontvalt verkeer je de eerste tijd in een soort roes. Je functioneert misschien zelfs wel op de automatische piloot. Je regelt de zaken die geregeld moeten worden en hebt het idee dat het allemaal niet waar is. Dan besef je dat het voor altijd is. Allerlei gevoelens bestormen je: wanhoop, boosheid, verdriet, schuld, machteloosheid, eenzaamheid, een leegte. Je reageert instinctief: je doet helemaal niks meer of je verliest je in je werk. Je gaat helemaal op in de herinnering of je zegt dat het allemaal wel meevalt.

Je omgeving is er vaak sneller klaar mee. Want ‘het leven gaat door’ en ‘de tijd heelt alle wonden’. Makkelijk gezegd. Je stoort je er wellicht aan. Het gevaar bestaat dat je niet meer goed met je omgeving communiceert en dat je in een neerwaartse spiraal terecht

komt. Mogelijk blijven daardoor ook mensen weg. Praten met lotgenoten leert dat je niet alleen staat in je verdriet.

Geïnteresseerd, nodig Margo of Jils eens uit voor een gesprek.

 Sinds de ingebruikname van de Fonteinkerk organiseren we in het winterseizoen een serie maandelijkse zondagmiddagconcerten. Hierbij speelt het orgel een belangrijke rol, onze kerk is immers een concertlocatie van ‘Rotterdam Orgelstad’, maar er is ook ruimte voor instrumentale solisten en zangers. Velen hebben al genoten van de prachtige muziek. Ook in het komend seizoen is er een concertserie. Alle concerten beginnen om 15.00 en duren ongeveer drie kwartier. De toegang is gratis en er is een uitgangscollecte. Voor het slotconcert in maart, met hoogtepunten uit de Matthäus Passion, vragen we een bescheiden entree. De belangstelling voor dit passieconcert kort voor Pasen was eerder dit jaar enorm. 

Voor het komend concertseizoen heeft onze organist Eric van Dalum weer een boeiend programma samengesteld. De data zijn als volgt: zie pdf


Lees hier over alle activiteiten in Open Hof te Ommoord en de Ontmoetingskerk te Zevenkamp voor de komende periode 2019-2020

Na het grote succes van de musical Esther in maart 2018 hebben we theatergroep de Vliegende Speeldoos opnieuw uitgenodigd. Zij komen nu met de go musical Jona met als ondertitel: Geef elkaar de hand! De kinderen studeren alles ’s middags in onder leiding van 5 professionele acteurs, zangers en dansers. Minimaal 50 en maximaal 120 kinderen spelen de hoofdrol en zorgen met de professionals voor een fantastisch en stralend optreden! Zo komt het verhaal van Jona op een bijzondere manier tot leven en hebben de kinderen een ervaring om nooit te vergeten. De musical zal worden opgevoerd in de Goede Herderkerk op zaterdag 7 maart 2020. De kinderen worden om 13.00u verwacht, de voorstelling begint om 19.00u.

De musical Jona-in-één-dag is een gezamenlijk project van de zes kerken van de Protestantse Gemeente Rotterdam Noordrand : Ontmoetingskerk Zevenkamp, Open Hof Ommoord, Fonteinkerk, Hillegondakerk en Oranjekerk Hillegersberg en Goede Herderkerk Schiebroek.

watch Voor:             Kinderen in de basisschoolleeftijd

follow Wanneer:      Zaterdag 7 maart 2020, 13.00-20.30u

Waar:            Goede Herderkerk (Kastanjeplein 28)

follow url Contact:        Anje de Kuiper, anjedekuiper@fonteinkerkrotterdam.nl

De musical Jona-in-één-dag is een gezamenlijk project van de zes kerken van de Protestantse Gemeente Rotterdam Noordrand : Ontmoetingskerk Zevenkamp, Open Hof Ommoord, Fonteinkerk, Hillegondakerk en Oranjekerk Hillegersberg en Goede Herderkerk Schiebroek.

Informatie: anjedekuiper@fonteinkerkrotterdam.nl

Het verhaal van Jona

Ninevé.

De stad van slechteriken.

De stad van koning Rod.

De stad die andere landen bedreigt.

God wil daar wat aan doen.

Want zo kan het niet langer.

Hij kiest Jona voor deze taak.

Hij moet naar Ninevé gaan en de mensen waarschuwen.

Om ze nog een kans te geven.

Maar Jona wil niet. Sterker nog, hij gaat weg

en hoopt dat God hem niet kan vinden.

Maar daar vergist hij zich in.

God heeft een plan. Voor zowel Ninevé als voor Jona…

Een verhaal over nieuwe kansen en vergeving.

Jona is gebaseerd op het Bijbelboek Jona.

Beleidsplan 2015-2020

Het beleidsplan 2015-2020 van de Ontmoetingskerk kunt u hier inzien.