KERST OP POSTZEGELS

Op vrijdag 6 december wordt er in de Fonteinkerk weer een culturele koffieochtend gehouden

see Een gezellige ochtend met koffie waarbij Anton Schipper bij ons te gast is die een presentatie komt houden over Kerstpostzegels.

Met Kerst worden via de post overal ter wereld groeten verstuurd. Veel landen geven daarom in december speciale postzegels uit waarop vaak het kerstverhaal op allerlei wijze is afgebeeld. Dat gebeurt al bijna honderd jaar. Intussen zijn er duizenden kerstzegels verschenen Wanneer is de eerste kerstzegel verschenen? Wie en waarom verzamelt men kerstzegels? Wat wordt er precies op de zegels afgebeeld?. Opvallend dat een land als Sri Lanka elk jaar met Kerst zegels met christelijke afbeeldingen uitgeeft. Waarom noemen we in Nederland die zegels ‘eindejaarszegels’?

Graag neem Anton Schipper u vanochtend mee in zijn presentatie om u te vertellen en vooral te laten zien hoe het kerstgebeuren in zoveel landen en op zoveel verschillende manieren kleurrijk is weer gegeven.

follow U bent van harte welkom!

Tijd:                            Vrijdag 6 december van 10 – 12 uur

Plaats:                         Fonteinkerk, Terbregselaan 3, Rotterdam

Onderwerp:                      Kerst op postzegels

Komende Culturele Koffieochtenden:

3 januari                     Harry Pruijsten over de Laurenskerk

7 februari                   Een goeie bakker (over vdMeer & Schoep) door Aad Koster

6 maart                      Hans Ketel over Oud-Hilligersberg

Comments are closed.