click here -- DagelijksWoord.nl

watch

Een aankondiging om even over na te denken, in de winter willen Margo en Jils starten met een rouw-verwerkingsgroep in de kerk.

Als je partner je ontvalt verkeer je de eerste tijd in een soort roes. Je functioneert misschien zelfs wel op de automatische piloot. Je regelt de zaken die geregeld moeten worden en hebt het idee dat het allemaal niet waar is. Dan besef je dat het voor altijd is. Allerlei gevoelens bestormen je: wanhoop, boosheid, verdriet, schuld, machteloosheid, eenzaamheid, een leegte. Je reageert instinctief: je doet helemaal niks meer of je verliest je in je werk. Je gaat helemaal op in de herinnering of je zegt dat het allemaal wel meevalt.

Je omgeving is er vaak sneller klaar mee. Want ‘het leven gaat door’ en ‘de tijd heelt alle wonden’. Makkelijk gezegd. Je stoort je er wellicht aan. Het gevaar bestaat dat je niet meer goed met je omgeving communiceert en dat je in een neerwaartse spiraal terecht

komt. Mogelijk blijven daardoor ook mensen weg. Praten met lotgenoten leert dat je niet alleen staat in je verdriet.

commongroundsc.com Geïnteresseerd, nodig Margo of Jils eens uit voor een gesprek.

Comments are closed.