Eerste bewoners:

Vanaf midden 1980 worden de eerste bewoners in de nieuwbouw wijk welkom geheten middels een folder en een plantje van de gezamenlijke kerken.

Tien vrijwilligers zorgen dat- telkens als er een blok huizen klaar is – de nieuwe bewoners welkom worden geheten.

Contacten hierbij zijn Mevr. Jannie. G. Groeneveld-Bijl als pastoraal opbouwwerkster voor de Gereformeerde kerk en Ds. W.H. den Ouden voor de Hervormde kerk (hij verleent bijstand in het pastoraat tot 1 mei 1985). In de folder wordt dan al gesproken over Samen op weg. Als kerkblad wordt gebruik gemaakt van Open Hof Nieuws.

Eerste dienst:

Op 7 september 1980 wordt de eerste gezamenlijke Geref. en Herv kerkdienst in Zevenkamp gehouden. De locatie is dan het noodschoolgebouw aan de Aar 75.

Voorgangers zijn dan Ds. A.V. de Nooij (vertrokken november 1981)  en Mevr. Groeneveld-Bijl. Organist is Nico V. en als koster fungeert de conciërge van de school.

follow url Daarna is een tijd “gekerkt” in de noodschool aan de Piccolo en vervolgens in de kantine van de DGSW (huidige Multibedrijven)

Opening Pastoraal Centrum:

Op 21 februari 1981 wordt aan de Lutter 18 het pastoraal centrum geopend. Vandaar uit werken Ds. Den Ouden, Mevr. Groeneveld en pastor Chris Nolet in hun gebied.